fbpx
A Móka Zóna története
írta: Móka Zóna
2022.01.06.

 

Szia, Tóthné Tavasz Dia vagyok, a Móka Zóna alapítója,
két kis tündér anyukája. Elmesélem Neked most a történetemet!

Gyermekünk a mindenünk

Gyerekként nagy bohóc voltam, emellett sokat foglalkoztam a barátaim lelkivilágával, élveztem a közös játékot, mely végtelen teret és kiapadhatatlan, szuper élményeket adott számomra. Gondoltam színész vagy (gyermek)pszichológus leszek, helyette rendezvényszervező lettem, de amikor anya lettem, újragondoltam az egész életemet és visszanyúltam a gyökereimhez. “Muszáj gyerekekkel foglalkoznom!” – gondoltam! 🙂 Hiszen a gyereknél nincs nagyobb kincs, számomra pedig a gyerekekkel való foglalkozásnál, játéknál nincs is nagyobb öröm.

Sokszor megtapasztaltam, hogyha bekapcsolódok egy gyerek világába, akkor ott tudom őt igazán megismerni – naná, hogy játék közben! :-)-  és ha megismerem, akkor tudunk együtt igazán jól szórakozni. Persze mindez nemcsak a szórakozásról szól. Felnőttként ilyenkor tudunk a gyerekre a legnagyobb hatással lenni, segíthetünk neki, fejleszthetjük őt, nyitogathatjuk kis világát, hogy benne ő, a lehető legjobb önmaga lehessen. A közös játék arra is termékeny pillanat, hogy átadjunk a gyereknek valami fontosat saját értékrendünkből, erősíthessük érzelmi kapcsolatunkat vele és kölcsönösen feltöltsük egymás szeretet-tankját. Nagyon fontosnak tartom, hogy mi szülők minél több, de legalábbis rendszeres, értékes közös időt töltsünk együtt gyermekünkkel. A közös játék alapja a szeretetteljes egymásra figyelés. A saját életemben én azt tapasztalom, hogy minden szép és jó dolog így kezdődik el. Irtó szerencsés vagyok, mert imádom a munkámat, a kreatív ötleteléstől kezdve a kivitelezésen át, a gyerekek boldog mosolya számomra a csúcs, a megrendelő/szülő elégedett visszajelzése pedig a hab a tartán.

Csicsi Bohóc színrelép


Első gyermekem születése után 2014-ben változtam át bohóccá.
A közös játék és a gyerekek szórakoztatása a hivatásommá vált. Számos gyerekzsúron és rendezvényen szórakoztattam a gyerekeket. Műsorom már a kezdetektől interaktív közös játék volt. Szórakoztató mese, amiben közösen veszünk részt, közben pedig lehet sokat nevetni, alkotni, vagy éppen mozogni és fantáziavilágunkban barangolni. Így született meg Csicsi Bohóc, a gyerekek jó barátja, a mókás játszópajtás. A gyerekek nagyon szeretik Csicsit, akinek talán az egyik titka épp a személyre szabott rugalmasság és a szerető odafigyelés. Mindig az adott gyerektársaságra ráhangolódva, őket beleszőve, belevonva alakítom ki a játékot, így mindenki örömét lelheti benne, megmutathatja benne önmagát. Saját Csicsi Bohócos meséket írtam, majd elkészültek az évszak tematikus Csicsi Bohóc foglalkoztató-fejlesztő füzetek. (https://mokazona.hu/ingyenes/)A füzetekben a feladványok mellett nagyon hangsúlyos a mese, annak feldolgozása, eljátszása és a gyermek visszacsatolása is. A sokrétű játékélmény – amiben a játék, mese, alkotás –és általuk a gyermek saját belső világa is kibontakozik – a védjegyemmé vált. Szeretem a gyerekeket fizikailag is jól megmozgatni, fantáziavilágunkra hatni, értelmileg és érzelmileg is megszólítani őket.

Jön a második gyerek, szélesedik a paletta 

2017-ben született meg második gyermekem és vele a Móka Zóna is. Fej-fej mellett jöttek a “gyerekek”, pocakosan szereztem meg az animátori képest, elvégeztem el a szakmai gyakorlatot és kezdtem a vállalkozásomon dolgozni. A gyerekek szórakoztatását, foglalkoztatását már sokkal tágabb keretek között valósíthattam meg. Animátorként tematikus gyerekprogramokat készítettem óvodákba és rendezvényekre. Kis szünetet követően gyerekfoglalkozásokat kezdtem tartani, folyamatosan képeztem magam és bővítettem a Móka Zóna szolgáltatásainak palettáját, mint például az arcfestés, lufihajtogatás és bábelőadás.

2019-ben elindultak a Móka Zóna napközis gyerektáborok. Csatlakozott hozzám óvónő, tanítónő, gyógypedagógus-pszichológus, mozgásterapeuta, animátor, arcfestő. Mindannyian hozzám hasonló lelkes, kreatív édesanyák, akik szakmájukban is elkötelezettek a gyerekek iránt. Megalakult a Móka Zóna szuper csapata!

 

Móka Zóna termékek

A pandémia alatti időben átcsoportosítottam a felszabadult energiáimat így 2020-ban elkészültek az első Móka Zóna online és offline termékek! Ezekkel a foglalkoztató csomagokkal sok órányi vidám és tartalmas közös játékidőt teremthettek gyermekeitekkel!

                       

 

KidSpirit együttműködés

2022 nyarától szoros együttműködésben a KidSpirit csapat tagja lettem. A közös értékrend és a gyerekek iránti nagy szeret összeköt minket, így egyesített erővel sokkal nagyobb rendezvényeket is le tudunk már bonyolítani. Nincs határ már, hiszen egy lelkes, nagy csapatban egészen nagy álmokat is meg lehet valósítani!

A jövő

A jövőt nem láthatjuk, de hiszek a játék és a közösség erejében, így tovább építem a csapatom, folyamatosan tartok Móka Zóna Anyuci találkozókat és ezután is szeretném elmesélni Nektek, milyen csodákra képes a gyermekünkkel való közös játék! Csatlakozz az Anyuci csoportunkba és gyere Te is a következő ingyenes Móka Zóna rendezvényre!

                            

 

 

1 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük