fbpx

Móka Mesék (online termék)

2.990,00Ft

Móka Mesék mesekönyv + foglalkoztató füzet óvodásnak

 

Mesekönyv óvódásokra szabva, ami segít kibeszélni....

 

24 db mese, ami olyan történeteken vezeti végig a 3-6 éveseket, amiket ők is átélnek nap mint nap. Nem akarnak este elaludni, bosszúsak, mert valaki más ügyesebb, mint ők, mérgesek lesznek, ha valami nem úgy alakul, ahogy ők azt elképzelték.....A humorral teletűzdelt kalandos történetek szórakoztatóak, ugyanakkor segítenek a gyerekeknek kibeszélni, feldolgozni érzelmeiket és jellemző konfliktusaikat (pl.: irigység, féltékenység, birtoklási vágy). A mesekönyv  egy különleges, differenciált kiemelési technikával készült, aminek segítségével a három éves kiscsoportos és a hatéves nagycsoportos is élvezettel hallgathatja, különböző befogadóképességi szintjüknek megfelelően. A technika lényege, hogy a történet gerincét képező szöveg vastaggal ki van emelve, hogy a legkisebbeknek is lekösse a figyelmét, míg a középső-és nagycsoportos gyermekek számára olvashatjuk hagyományos módon a történetet, minden díszítő és leíró részlettel együtt.

Csicsi Bohóc és Glória

A történetek főszereplője Csicsi a kedves, szórakozott bohóclány és komisz csirke barátja Glória. Az ő varázslatos életüket követhetjük végig a négy évszakon keresztül, miközben megismerhetjük a többi erdőlakót is és részesei lehetünk a barátok izgalmas hétköznapjainak. A történetek ötvözik az állatmesék frappáns tanulságait a tündérmesék hangulatos világával. A 60 oldalas mesekönyv vidám fotókkal illusztrált, amiken megelevenednek a mesefigurák, hiszen Csicsi Bohóc karaktere nem kitalált személy, hanem igazi létező bohóclány, a gyerekek mókás játszópajtása.

Foglalkoztató füzet

A Móka Zóna jellegzetessége, hogy a játék-mese-alkotás hármasában dolgozza fel az adott témát, így a mesekönyv történeteit is. A Foglalkoztató füzetben minden egyes meséhez megtalálható a mesét jellemző fő emóció/hangulat és téma téma, így az egyes történeteket célirányosan olvashatjuk egy-egy aktuális szituációban is (pl.: szomorúságnál, betegségnél, születésnapnál, Karácsonykor, nyaraláskor stb.) Minden meséhez tartoznak:

  • beszélgetésindító kérdések

Általuk jobban megismerhetjük gyermekünket és ők is önmagukat. Segítünk nekik szavakba foglalni, azonosítani érzéseiket, ami érzelmi intelligenciájukat fejleszti. A közös beszélgetés gyermekünkkel egyúttal az egyik legértékesebb közös időt is jelenti.

  • játékos feladványok, közös játék tippek

Kis- és nagymozgásos ügyességi játékok, empatikus készséget fejlesztő mókák, találós kérdések, labirintusok

  • alkotó feladatok

A foglalkoztatóban található színezőben megtalálhatjátok a mese főszereplőit. A nagy térkép böngészőben pedig minden mese után meg lehet keresni és kiszínezni a történet helyszínét.